De katten van Rimasi

In april 2012 kochten wij van Frans Voll van Cattery Kaloewha ons eerste fokpoesje, genaamd Kaloewha’s Magnificent Meepy of Rimasi. Een ontzettend lief en zachtaardig dametje, waar wij super blij mee zijn. Nog altijd woont zij bij ons, inmiddels al jaren als castraathuisdier.

We hoopten uit Meepy een mooie poesje te fokken om zo onze cattery uit te breiden en onze eigen lijn op te zetten. Maar de poesjes bleven uit… drie jaar achtereen.

Meepy heeft in 2015 een nestje gekregen dat bestond uit twee marbled katertjes. Daar zat een heel mooi sneeuwkatertje bij die we Jester genoemd hebben. Jester bleef bij ons als dekkater. Ook zijn broertje Mickey (Muis in de wandelgangen) bleef als castraat en gezelschap voor Jester.

We moesten dus op zoek naar een of twee poesjes om onze cattery de gewenste uitbreiding te geven. Op een show in Baarn waar Jester mee deed in de babyklasse korthaar, zaten we naast Ed en Marja Mast van Cattery Armoracia. Zij hadden een prachtig poesje mee en tja… je raakt zo eens aan de praat en van het een kwam het ander… Zo kwam op 12 november 2015 Armoracia’s Pradesh in huis. Een enorme kroeldoos met heel veel energie! Inmiddels is zij als castraat verhuisd, maar haar dochter Sara, een schitterend seal lynx marble poesje, bleef en op het moment van bijwerken van deze pagina is zij nog altijd als fokpoes bij ons.

Wij kochten Ayoka’s Pixie, die inmiddels ook als castraat verhuisd is, en uit haar hebben wij Juul en Jillz aangehouden. Juul heeft ons 1 nestje gegeven (van Storm) en daaruit hebben wij Mini en Zendi aangehouden. Juul woont inmiddels als castraathuisdier bij ons. Jillz is hier ook nog steeds, als fokpoes.

Na het pensioen van Jester, die als castraat een gouden mandje heeft gevonden, kochten wij Armoracia Youp, uit de lijnen van Ed en Marja Mast.

Mini en Zendi hebben inmiddels beide ook hun eerste nestje gehad. Van Mini hebben wij een dochter aangehouden: Gioja.

Naast de katten, hebben wij twee honden in huis – Tosca en Keti.

Daarmee houdt ons dierenbestand niet op. We hebben paarden, ponies, kippen, duiven, vogels, schapen en een vijver en in ons kattenhotel verblijven natuurlijk ook gedurig een aantal katten. Een leven zonder dieren? Dat kunnen wij ons niet voorstellen! Het zou niets waard zijn.