Een Bengaalkitten kopen

Cattery Rimasi is een kleinere cattery: wij hebben 4 fokpoezen (Pixie, Juul, Saar en Jillz), 2 jongedames (Zendi en Mini) en 1 dekkater (Youp). Maar dat neemt niet weg dat wij serieus bezig zijn, ons verdiept hebben in het ras en er alles aan doen gezonde, kwaliteitsvolle en sociale Bengaalkittens te fokken met een top karakter.
De kittens worden geboren en groeien op in huis en krijgen alle nodige zorg, aandacht en liefde die zij nodig hebben. De eerste week krijgen moeder en baby’s de rust die zij nodig hebben en daarna wennen ze geleidelijk aan geluiden en geuren van andere katten, honden en kinderen. Zo bent u verzekerd van een sociale, lieve én schitterende Bengaal waar u nog jarenlang plezier van en mee zult beleven!

Wanneer mag uw Bengaalkitten mee naar huis?
De kittens blijven minimaal 13 weken, bij ons in de regel 14 weken, bij de moeder (omdat wij pas in week 10 de eerste enting geven).
Als het moment daar is dat uw kitten met u mee naar huis gaat, dan heeft hij zijn inentingen gehad (de eerste enting met 10 weken en de tweede met 13 weken), is hij gechipt, is hij meerdere keren ontwormd, waarvan de laatste keer met Stronghold, wat ook direct werkzaam tegen vlooien is en is hij/zij gecastreerd / gesteriliseerd als de kitten als huisdier verkocht wordt. Voor de castratie / sterilisatie vragen wij een bijdrage van u van € 50,00. Deze bijdrage staat los van het aankoopbedrag van de kitten. Uw kitten krijgt een stamboom van Neocat.

Waarom een contract voor een Bengaalkitten?
Alle kittens worden verkocht met een contract. Hierin staan de garanties omschreven en staat onder andere – kort samengevat – omschreven of u uw Bengaal wel of niet  voor de fok mag gebruiken, dat u uw Bengaal alle ruimte, zorg en aandacht geeft die hij nodig heeft en dat u hem medische zorg nooit mag onthouden en dat u de kitten nooit in het asiel zult plaatsen.

In geval van een buitendekking bepaalt de eigenaar van de dekkater of dieren verkocht mogen worden voor de fok.

Naar de show met uw Bengaal(kitten)?
Shows bezoeken met uw Bengaal mag altijd, maar wanneer u een Bengaalkitten juist om die reden aanschaft, kiest u dan voor een katje van showkwaliteit. Van dergelijke kittens ligt de aanschafprijs soms wat hoger dan de prijs van een Bengaalkitten van huisdierkwaliteit, maar realiseert u zich dat u veel tijd zult investeren én de nodige kosten zult gaan maken om met uw kat naar shows te gaan. Dan is het wel leuk als uw kat daar ook succesvol is. Garanties op succes zijn echter niet te geven. De kattensport is en blijft een jurysport en ook niet iedere Bengaal vindt het even leuk op een show.

Wat zijn de kosten van een Bengaalkitten?
In de regel liggen de prijzen voor een Bengaalkitten dat als huisdier gehouden gaat worden tussen de € 750,00 en € 1.000,00. Wat een kitten uiteindelijk kost, hangt enerzijds af van het ‘gebruik’ (fok of huisdier) en anderzijds van de kwaliteit van het dier.

Wat is showkwaliteit?
Een Bengaalkitten van showkwaliteit voldoet aan nagenoeg alle eisen die een Bengaal hoort te hebben volgens de TICA standaard. In deze categorie vallen dus de top-klasse Bengalen.

Wat is fokkwaliteit?
Een Bengaalkitten van fokkwaliteit heeft eigenschappen die belangrijk zijn voor het fokken (denk aan type, kleur, contrast, goed karakter, gezonde bloedlijnen, goede moederdieren in de lijn), maar hoeven niet noodzakelijkerwijs die complete kwaliteit van een showdier te hebben.

Wat is huisdierkwaliteit?
Een Bengaalkitten van huisdierkwaliteit is gezond, komt uit volledig geteste ouders en is net als alle andere kittens met de grootst mogelijke zorg gefokt. Het kitten heeft een mooi uiterlijk, maar kan eigenschappen hebben wat het niet geschikt maakt voor de fok of show. Denk aan een ongewenst patroon (bijvoorbeeld een ‘bulls-eye’), te grote of  te puntige oren, een knikje in de staart, enzovoorts. Ook een Bengaal van huisdierkwaliteit is een schitterende en gezonde kat!

Bent u geïnteresseerd in een Bengaalkitten van Cattery Rimasi, neemt u dan contact met ons op. Als de kittens circa zeven weken oud zijn, dan bent u welkom om de kittens te komen bekijken. Wilt u een kitten reserveren, dan vragen wij een aanbetaling van € 250,00 (non-refundable). Dit bedrag dient u binnen vijf dagen te voldoen. Daarna vervalt de reservering.

Wilt u meer informatie over een kitten, neemt u dan even contact met ons op.


Wat betekenen de verschillende termen?

BESCHIKBAAR
Het kitten is beschikbaar. Er kan belangstelling voor zijn, maar er worden geen kittens vastgehouden zolang er geen aanbetaling is gedaan. Wie het eerst komt heeft de ‘eerste rechten’ om een kitten te reserveren.

PENDING
Er is voor dit kitten een aanbetaling gedaan, maar het geld is nog niet ontvangen. Het kitten kán nog beschikbaar komen.

GERESERVEERD
Er is voor dit kitten een aanbetaling gedaan en dit kitten is niet meer beschikbaar.

ON HOLD
Dit kitten willen wij zelf onder evaluatie houden tot een bepaalde leeftijd. Mogelijk komt dit kitten dus nog beschikbaar!

KEEPER
Dit kitten houden wij zelf aan voor ons fokprogramma.