Een Bengaalkitten kopen

Cattery Rimasi is een kleinere cattery: wij hebben momenteel 3 poezen (Gioja, Rosa en Snowy) en 1 dekkater (Anton). Sinds 2012 fokken wij Bengalen en zijn wij serieus bezig met dit prachtige ras.  Wij doen er alles aan om gezonde, kwaliteitsvolle en sociale Bengaalkittens te fokken met een top karakter.
De kittens worden geboren en groeien op in huis en krijgen alle nodige zorg, aandacht en liefde die zij nodig hebben. De eerste weken krijgen moeder en baby’s rust; er komen geen vreemden bij en ze hebben één verzorger. Daarna wennen ze geleidelijk aan geluiden en geuren van andere katten, honden en kinderen. Zo bent u verzekerd van een sociale, lieve én schitterende Bengaal waar u nog jarenlang plezier van en mee zult beleven!

Wanneer mag uw Bengaalkitten mee naar huis?
De kittens verhuizen doorgaans als ze 14 weken oud zijn. Als het moment daar is dat uw kitten met u mee naar huis gaat, dan heeft hij zijn inentingen gehad, is hij gechipt, is hij meerdere keren ontwormd en is hij/zij gecastreerd / gesteriliseerd als de kitten als huisdier verkocht wordt.
Voor de castratie / sterilisatie vragen wij een bijdrage van u van € 85,00. Deze bijdrage staat los van het aankoopbedrag van de kitten. Uw kitten krijgt een stamboom van Neocat.

Waarom een contract voor een Bengaalkitten?
Alle kittens worden verkocht met een contract. Hierin staan de garanties omschreven en staat onder andere – kort samengevat – omschreven of u uw Bengaal wel of niet voor de fok wilt gebruiken, dat u uw Bengaal alle ruimte, zorg en aandacht geeft die hij nodig heeft en dat u hem medische zorg nooit mag onthouden en dat u de kitten nooit in het asiel zult plaatsen.

In geval van een buitendekking (dat is wanneer ik een dekking heb gedaan met een kater die van een andere cattery is) bepaalt de eigenaar van de dekkater of kittens verkocht mogen worden voor de fok.

Naar de show met uw Bengaal(kitten)?
Shows bezoeken met uw Bengaal mag altijd, maar wanneer u een Bengaalkitten juist om die reden aanschaft, kiest u dan voor een katje van showkwaliteit. Van dergelijke kittens ligt de aanschafprijs soms wat hoger, maar realiseert u zich dat u veel tijd zult investeren én de nodige kosten zult gaan maken om met uw kat naar shows te gaan. Dan is het wel leuk als uw kat daar ook succesvol is. Garanties op succes zijn echter niet te geven. De kattensport is en blijft een jurysport en ook niet iedere Bengaal vindt het even leuk op een show.

Wat zijn de kosten van een Bengaalkitten?
Wat een kitten uiteindelijk kost, hangt enerzijds af van het ‘gebruik’ (fok of huisdier) en anderzijds van de kwaliteit van het dier. Op dit moment liggen de gemiddelde prijzen voor een rosetted Bengaalkitten dat als huisdier gehouden gaat worden rond de € 1.100,00 – € 1.250,00.

Het bedrag dat een fokker voor een kitten vraagt vertelt u niets over hoe de katten gehouden worden, de kwaliteit van de kitten en de betrouwbaarheid en kennis van de fokker… Realiseert u zich dat alstublieft. Ga op bezoek, ga kijken en stel vragen!

Wat is showkwaliteit?
Een Bengaalkitten van showkwaliteit voldoet aan nagenoeg alle eisen die een Bengaal hoort te hebben volgens de TICA standaard. In deze categorie vallen dus de topklasse Bengalen.

Wat is fokkwaliteit?
Een Bengaalkitten van fokkwaliteit heeft eigenschappen die belangrijk zijn voor het fokken (denk aan gezonde bloedlijnen, goed karakter, type, kleur, contrast, goede moederdieren in de lijn), maar hoeven niet noodzakelijkerwijs die complete kwaliteit van een showdier te hebben.

Wat is huisdierkwaliteit?
Een Bengaalkitten van huisdierkwaliteit is gezond, komt uit volledig geteste ouders en is net als alle andere kittens met de grootst mogelijke zorg gefokt. Het kitten heeft een mooi uiterlijk, maar kan eigenschappen hebben wat het niet geschikt maakt voor de fok of show. Denk aan een ongewenst patroon (bijvoorbeeld een ‘bulls-eye’), te grote of  te puntige oren, een knikje in de staart, enzovoorts. Ook een Bengaal van huisdierkwaliteit is een schitterende en gezonde kat!

Let op: ‘huisdierkwaliteit’ staat los van ‘een kitten als huisdier kopen’.
Als kittenkoper kiezen de meeste mensen voor een Bengaal die als functie heeft: ‘huisdier’. Ook een Bengaal van showkwaliteit kan dus gewoon als huisdier verkocht worden. Dat bepaalt voor u als koper de prijs: koopt u een kat als huisdier of als fokdier. Fokdieren zijn duurder. De prijs van een fokpoes ligt gemiddeld tussen de € 1.850,00 – € 2.500,00.

Bent u geïnteresseerd in een Bengaalkitten van Cattery Rimasi, neemt u dan contact met ons op. Als de kittens circa zes weken oud zijn, dan bent u welkom om de kittens te komen bekijken. Wilt u een kitten reserveren, dan doet u een aanbetaling van € 250,00 (non-refundable). Dit bedrag kunt u direct contant betalen of anders binnen drie dagen na uw bezoek overmaken. Met het doen van de aanbetaling is uw reservering definitief.

Wilt u meer informatie over een kitten, neemt u dan even contact met ons op.
Weet u nog niet of u voor één of twee Bengaalkittens wilt gaan? Misschien helpt dan het lezen van deze blogtekst u bij het maken van uw keuze.

Wilt u foto’s en filmpjes zien van onze kittens? Vanaf 2023 hebben wij een Instagram account voor onze cattery! Foto’s van eerdere nestjes vindt u op deze website.


Wat betekenen de verschillende termen?

BESCHIKBAAR
Het kitten is beschikbaar. Er kan belangstelling voor zijn, maar er worden geen kittens vastgehouden zolang er geen aanbetaling is gedaan. Wie het eerst komt heeft de ‘eerste rechten’ om een kitten te reserveren.

PENDING
Er is voor dit kitten een aanbetaling gedaan, maar het geld is nog niet ontvangen. Het kitten kán nog beschikbaar komen.

GERESERVEERD
Er is voor dit kitten een aanbetaling gedaan en dit kitten is niet meer beschikbaar.

ON HOLD
Dit kitten willen wij zelf onder evaluatie houden tot een bepaalde leeftijd. Mogelijk komt dit kitten dus nog beschikbaar!

KEEPER
Dit kitten houden wij zelf aan voor ons fokprogramma.