Geen groepshuisvesting, geen stress

Uit meerdere wetenschappelijke onderzoeken naar stress bij katten die in kattenhotels logeren komt telkens één ding naar voren: het opeens geplaatst worden in een groep onbekende katten betekent stress, soms zelfs chronische stress.

Eigen kamer = geen stress!
Daartegenover staat dat wanneer katten in een eigen ruimte worden gehuisvest en dus niet te maken krijgen met voor hen vreemde katten er geen of nauwelijks sprake is van stress.
Tijdelijke individuele huisvesting elders heeft geen negatieve invloed op het welzijn van de kat. Daarmee wordt dus bedoeld dat uw kat of katten alleen of samen in een ruimte worden gehuisvest tijdens uw vakantie – zoals zij ook bij u thuis gewend zijn.

Kortom: als uw kat zelf zou mogen kiezen, dan wil hij of zij (of willen ze) het liefst een eigen kamertje.

Kat uit de boom kijken
Natuurlijk zal de ene kat iets langer de spreekwoordelijke kat uit de boom kijken dan de andere als ze opeens in een vreemde ruimte worden gezet. Maar in de regel hebben ze het na één dag allemaal al wel onderzocht en is het ‘goed’.

Een kat is een kat…
Een kat is nog altijd een kat. Katten leven in feite solitair – het is van oorsprong geen groepsdier. Een kat is territoriaal. In de regel zitten de meeste katten niet te wachten op een groep vreemde katten waarin ze opeens een plekje moeten zien te veroveren. Angstige katten kruipen vaak weg in een hoekje en komen dat hoekje uw hele vakantie amper uit.
Katten zitten gewoon anders in elkaar dan bijvoorbeeld honden, die juist wel uitstekend gedijen in een goed functionerende roedel en houden van samen spelen en ravotten.

Verandering?
Daar zit een kat niet op te wachten. Als het dan toch tijdelijk noodzakelijk is, dan is een eigen kamer voor uw kat(ten) dus de beste keus.

Overigens geldt dat ook voor voer. Voor de meeste katten geldt dat zij gewend en ‘gehecht’ zijn aan hun eigen voer en ander voer kunnen weigeren. Sommige katten krijgen last van hun darmen als ze opeens ander voer krijgen. Het mooiste is dus als u uw eigen voer kunt meegeven en uw kat zijn eigen voer te eten krijgt.

Controle
In een eigen kamer is er bovendien controle op wat uw kat eet, hoeveel hij eet en hoeveel hij drinkt. Ook is altijd duidelijk wat er in welke vorm uiteindelijk in de kattenbak belandt. En die kattenbak hoeft hij niet te delen met andere, vreemde katten – wat ook weer stress én overdracht van bacteriën kan veroorzaken.

Alles wat uw kat nodig heeft
Kattenhotel Rimasi biedt uw kat(ten) alles wat uw kat nodig heeft. Individuele huisvesting in een schoon, veilig en prettig kamertje met eigen buitenren. Individuele aandacht en zorg. Rust, reinheid en regelmaat en een aantal keer per dag een flink portie TLC (tenderness, love and care) – en daar genieten wij net zo van als uw katten!

>> Lees hier meer over de tarieven en de voorwaarden.

>> Kijk op de Facebookpagina van Kattenhotel Rimasi voor nieuwtjes, updates en natuurlijk veel foto’s!