Nestje 1 2019 (Sara)

Op 18 april 2019 is ons prachtige, lieve seal lynx marbled dametje Saar bevallen van twee seal lynx marbled kittens: één katertje en één poesje. Beiden met een extreem zachte vacht, die al mooi aan het openbreken is op het moment van schrijven.

Hieronder ziet u foto’s van de kittens – ze zijn hier exact 11 weken oud. Daaronder papa Abooksigun Storm Surge (eigenaar Frans Voll van Cattery Kaloewha) en mama Rimasi’s Sara.

Beide ouders zijn getest op HCM (echo), PKD (echo), PKDef is via ouders negatief, FIV, FELV en via een dna-test op PRA-B.

Tot ons grote verdriet is het katertje, als gevolg van een ongeluk opeens overleden toen hij slechts 12 weken jong was. Tijdens de rit met gierende banden naar de dierenarts raakten we hem kwijt. Reanimatie mocht niet meer baten. Sectie heeft niets raars uitgewezen. We dachten toen aan een verkeerde val of iets dergelijks. Veel later vonden wij een ernstig doorgeknaagd stroomdraad van een lamp… dus waarschijnlijk was dat de oorzaak. Wat een verdriet… zo’n lief mannetje…

Knuffelkitten Noa is nu de grote liefde van Daisey en komt nog steeds af en toe in het hotel logeren!