In Memoriam

Wanneer je veel dieren hebt, dan is het onvermijdelijk dat je ook afscheid moet nemen van sommige van hen. Ondanks dat ze misschien niet heel bijzonder waren in soort, waren ze heel bijzonder en uniek voor ons. Zij hebben voor altijd een plekje in ons hart veroverd. Rust zacht, lieverds.

 

Op 8 augustus 2012 hebben wij onze lieve, stoere stalkater Poek moeten laten inslapen. In september 2010 kwam hij bij ons wonen. Broodmager wankelde hij de weg over, klaaglijk miauwend. Hupsakee, in de auto ermee. We hebben hem heel langzaam, beetje bij beetje weer aan eten laten wennen. Toen we hem ontwormden, leek de kattenbak wel een pan spaghetti. Hij had een nare hoest, dus hij mocht niet binnen komen, maar de stal vond hij een prima plek. Na onderzoek bij de dierenarts bleek hij ernstig longemfyseem te hebben. Met Dexamethason hielden wij dat goed onder controle, tot begin augustus 2012. Hij hing met regelmaat in de hoogste boom! Als een echte boerderijkat maakte hij onderscheid tussen onze duiven, kippen en kuikentjes, maar konijnen, mollen en zelfs een steenuiltje waren niet veilig voor hem. Een heerlijke, superlieve kat, die ons overal volgde als een hondje. Poek, geen benauwdheid meer voor jou, maar wat missen we je!

Kruimel

Kruimel is een boerderijkatje dat als 12 weken oud kitten bij ons is komen wonen. Na onze verhuizing is zij overreden, toen zij een uitstapje wilde maken naar het bos aan de overkant van de weg. Het was een lief, speels dametje, dat altijd op een drafje kwam aanrennen als je haar riep. Rust zacht, kleine Kruimel.

Poes

Poes hebben we in 2006 moeten laten inslapen wegens nierfalen. Ze is 12 jaar oud geworden. Als 4-jarige kat hebben we haar uit het asiel gehaald. Het was een gezellige, rustige kwebbeltante. Rust zacht, Poes.

Max

Lieve, mooie, kleine Max. Een prachtig en heerlijk kitten. Samen met zus Bokito kwam hij als 11 weken oud kitten bij ons wonen. Waar hij ook was, als je hem riep, kwam hij als een speer aangerend. Het liefst zat hij de hele dag op je arm of schouder. Hij was ook dol op de honden en dat is hem fataal geworden. We vonden hem doodgebeten in huis. Hij werd slechts 16 weken oud. We zijn er ziek van geweest, zo verschikkelijk vonden we dit. Sindsdien gaan de honden altijd in de bench als we weggaan. Ook nu de katten groot zijn, ook nu we al lang weer andere honden hebben. Dit willen we nooit meer meemaken. Rust zacht, kleintje.